OM OSS

 

Kontakt

Karina Rhodin
Ekavägen 113
761 73 Norrtälje
Tel 0734 077 033
Mail: karina@corragio.se

Lisa

Mina

Mojje Och Jago

Karina Rhodin heter jag och driver Kennel Corragio.
Bor strax utanför Norrtälje på en liten gård med min man, våra barn, hästar, katter och för närvarande fyra stycken hundar.

Det var inte här min hundhistoria började utan hemma med vår Airedaleterrier Bessie. Denna stackars hund fick stå ut med nagellack på klorna, badmössor på huvudet och att vara häst när jag hade byggt hinder för hoppträning. På den tiden sa jag till mamma att jag skulle ALDRIG torka upp en hundspya eller plocka upp ett hundbajs. Se på mig nu!

Min första alldeles egna hund var en Rottweiler, envis som få. Skaffade en till Rottis som jag tränade väldigt mycket bl. a räddning. Sen kom Lancashire Heeler in i mitt liv. Världens minsta boskapsvallare, små tuffa, ursöta hundar som fick mig att börja med utställning. Åkte land och rike runt och tyckte att det här var ju riktigt roligt! När min första Rottis gick bort… samma dag hittade jag min första Cane Corso, år 2002. Där jag köpte mitt hundfoder hängde en lapp om en omplacering. Jag hade redan spanat in rasen i något år så jag ringde. Allt klaffade så hunden blev min! Zoe, denna blonda tjej som charmar alla med sitt stora hjärta och om möjligt större öron ;-) Idag bor Zoe med mina svärföräldrar.

När man har fått smak på Cane Corso så nöjer man sig inte med en, den har ni nog alla märkt eller ni som är nyfikna på rasen kommer nog att märka! Så jag köpte en till och det blev en hane denna gången. In Futuro Piaggio. Vilken kille! Började ställa ut honom och det gick ju riktigt bra. Då började mitt intresse för avel. Några ville använda honom och sen var det igång.

Sedan var det dags att skaffa ett kennelnamn. Att komma på ett bra namn som inte är upptaget är inte lätt. Jag tyckte att orden kraft och mod beskrev rasen Cane Corso. När vi kom till Coraggio så var även det upptaget. Vid det laget var jag så trött på alla upptagna namn så jag sa till tjejen på SKK att lägga till ett R och ta bort ett G. Då gick det igenom! Så det är förklaringen till att mitt kennelnamn är ”felstavat”.

Vid det här laget har jag fått kontakt med min stora tonårskärlek. Som tur var så har han blivit en riktig hundkille med meriter som hundförare och som dessutom var utan hund för tillfället. Lucky Me!

Jag skickade stolt bilder på mina hundar och han var ju en f.d. schäfer kille så tveksam var han. Men efter att ha träffat mina 4 CC sa han: aldrig mer en schäfer! Så jag tog mitt pick och mitt fyrfotade pack och drog till Norrtälje.

Där fick jag också min första alldeles egna kull. Vi drog till ordentligt och det blev 14 valpar, Skräckkullen. Det var mycket lärorikt och även mycket jobb. Idag är de valparna vuxna och det har varit jätte roligt att få se hur de utvecklas.
Med åren har man lärt sig vilka linjer man gillar och vill arbeta med, det är där jag är idag.

Karina